Stanowisko Powszechnego Związku Robotników Palestyny wobec imperialistycznej interwencji francuskich sił zbrojnych w Mali

PalestyńczycyPowszechny Związek Robotników Palestyny wyraża niepokój i zaskoczenie francuskim atakiem wobec państwa Mali. Ta zewnętrzna interwencja jest nieludzka i narusza wszystkie porozumienia międzynarodowe. Powszechny Związek Robotników Palestyny jest zaskoczony, że rząd francuski staje po stronie rządu Mali, podczas gdy jednocześnie wspiera walczących przeciwko rządowi Syrii. Jest to nowy imperialistyczny sposób kontrolowania głównych centrów i finansowego bogactwa.

Wydaje się, że głównym celem obecnej interwencji jest zajęcie Mali, otwarcie drogi dla Europejczyków i Amerykanów, aby wkroczyć i uczestniczyć w tej obrzydliwej nielegalnej okupacji i w nielegalnych działaniach wobec ludności cywilnej, która ginie każdego dnia, działań wobec dzieci i kobiet. Na społeczności międzynarodowej leży obowiązek działań i pracy na rzecz powstrzymania wszystkich form francuskiej interwencji przeciwko cywilom i przeciwko innym krajom, i wymuszenia poszanowania suwerenności innych krajów, i powstrzymania ataków na wolności innych.

Powszechny Związek Robotników Palestyny